Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω καλοκαίρι αν δεν φτιάξω μια μαύρη μακαρονάδα με μελάνι και σουπιές. Κλασσική συνταγή αλλά αυτή τη φορά έκανα μια παραλλαγή, χωρίς μελάνι αλλά με ντομάτα:

Sepia

Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο ψιλοκομμένες πιπεριές (έβαλα δυο πράσινες και δυο κόκκινες), κρεμμύδια (δυο μεγάλα) και σκόρδο (6-7 σκελίδες).

Προσθέστε τις σουπιές, (χωρίς να παιδευτείτε να τις κόψετε, κόβονται πιο εύκολα μετά), σωτάρετε ακόμη λίγο.

Προσθέστε αλεσμένες 5 μεγάλες ντομάτες και αλατοπίπερο και αφήνετε να βράσει 30-40 λεπτά.

Τέλος (για να μην μαραθούν) βάλτε ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένα, βγάλτε τις σουπιές για να τις κόψετε κομματάκια και ξαναρίξτε τις μέσα στη σάλτσα.

Στο μεταξύ βράζετε και τα μαύρα μακαρόνια, τον ελάχιστο χρόνο που λέει το πακέτο, να κρατάνε καλά γιατί θα μουλιάσουν στη σάλτσα.

Και απλά ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και σερβίρετε. Απλά και καλοκαιρινά. Φυσικά συνοδεύεται με ελαφρύ άσπρο κρασί.

Καλή όρεξη.